Popis
Jedná se o mírně ostrou směs na pečená, grilovaná a smažená masa všech druhů. Hodí se na drůbeží maso nebo do nádivek, salátů, zeleninových polévek a kuskusu. Je vhodné zejména na čínu, indické kari, kung pao apod. Doporučuji toto koření na hovězí, skopové i vepřové maso.
Složení
Chilli ostré, koriandr semeno, římský kmín, česnek, zázvor, koriandr list, bobkový list, kardamom, pískavice.
Náš tip
Maso před tepelnou úpravou naložte do oleje a kořenící směsi Meat Masala a nechte nejméně hodinu odležet v lednici. Chuť masa krásně prolne s vůní koření a můžete vesele grilovat nebo péct.
Indické kari s kořením Meat masala
Budete potřebovat: maso 500g nakrájené na kostky, 1 velkou jemně pokrájenou cibuli, 1 velké rajče jemně pokrájené,1 vrchovatou lžičku česnekové pasty (Pasta česneková, 250ml), 2 lžičky zázvorové pasty (Pasta zázvorová, 250ml), přepuštěné máslo ghí (Máslo ghí (Ghee) 500g) nebo olej, koření na maso Meat masala.
Rozpalte ghí (nebo olej) a pár minut opékejte maso spolu se zázvorem a česnekem. Přidejte cibulku, koření na maso Meat masala a dobře promíchejte. Opékejte dalších 4-5 minut. Potom k masu nasypte pokrájené rajče, přilijte 2 šálky vody a sůl podle chuti. Přikryté vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké. Zvyšte plamen, promíchejte a počkejte, až se tuk začne od směsi oddělovat. Přidejte ještě trochu vody (podle požadované hustoty omáčky) a ještě krátce povařte. Na závěr podle chuti ještě dokořeňte nebo dosolte. Podávejte s rýží (Basmati rýže 5 kg) nebo indickými plackami čapátí (Indická mouka atta na čapátí 5 kg).
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.