Suroviny na 4 porce
¼ květáku, 1 karotka, 1 žlutá mrkev, 100 g hráškových lusků
vonná várka: voda, směs bylinek (estragon, tymián, saturejka, citronová tráva, plocholistá petrželka), kousek čerstvého kořene kurkumy nebo zázvoru
dresing: 10 lžic vinného bílého octa, špetka šafránu, olivový olej, 1 šalotka, sůl, slunečnicové semínko
Postup
Nejšetrnější tepelná úprava zeleniny je vaření v páře. Ovšem není pára jako pára! Zelenině sluší bylinková, která vám navíc provoní celý byt.
Očištěnou zeleninu naporcujeme na malé kusy a vložíme na pařák nad bylinkovou páru (voda s bylinkami a kouskem čerstvé kurkumy či zázvoru).
Ocet svaříme se šafránem, aby pustil barvu a chuť, necháme vychladnout a vymícháme s olejem, nadrobno krájenou šalotkou a solí.
Uvařenou zeleninu promícháme s dresinkem, necháme odležet a při podávání sypeme nasucho opraženým semínkem.
Přejeme dobrou chuť