Vavřínové kuře

Suroviny na 2 porce

2 kuřecí paličky, mouka na poprášení , 2 lžíce másla , 160 g brambor , 2 mrkve , 3 malé bílé cibule , 4 stroužky česneku, hrst bylinek (oregano, tymián, celerová nať) , 1 bobkový list, 100 ml bílého vína, špetka šafránu, špetka skořice, 40 ml mléka polotučného

na omáčku: 20 g posekaných mandlí, 1 stroužek česneku, 1/2 lžíce čerstvého oregana, 1/2 lžíce petrželové natě

Postup

Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme je moukou. Máslo rozpustíme v pánvi a kuře na něm ze všech stran zprudka opečeme.

Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme najemno, bylinky omyjeme, osušíme a rovněž nakrájíme najemno. Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Víno smícháme se šafránem, skořicí a mlékem. Kuře, zeleninu, brambory a bylinky vložíme do Papinova hrnce, zalijeme vinnou směsí a 10 minut vaříme.

Na omáčku nasucho orestujeme mandle, přidáme posekaný česnek a bylinky, krátce restujeme a při podávání směsí posypeme kuře.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *