Suroviny na 4 porce
8 vajec, 100 g rozinek namočených v rumu, 40 g čerstvého zázvoru, 200 g vyšlehané smetany, mletý pepř, sůl, 100 g másla
povidlová omáčka: 200 g švestkových povidel, 1 dl červeného vína, 1 lžička drceného hřebíčku, 1 lžička mleté skořice, špetka šafránu, mletý pepř, špetka soli, 40 g sekaných pražených mandlí
Postup
Pro milovníky sladkého je nad slunce jasnější, že musí vyzkoušet tento pikantní dezert.
Do mísy rozklepneme vejce, jemně ochutíme mletým zázvorem, pepřem a solí, vmícháme rozinky a šlehačku.
Na pánvi rozpustíme máslo a z těsta pečeme silnější palačinky, které krájíme na širší pruhy a poléváme povidlovou omáčkou, sypeme nasucho opraženými mandlemi.
A jak připravíme povidlovou omáčku? Do kastrolu vlijeme červené víno, přidáme švestková povidla a veškeré koření a za průběžného míchání povaříme, až získáme konzistenci omáčky.
Přejeme dobrou chuť