Suroviny
1 hrnek quinoy, 2 hrnečky zeleninového vývaru, 1 PL ghee másla anebo kokosového oleje, 1 PL sezamového oleje anebo ghee másla, 1 šalotka, stopka šafránu, himalájská sůl
Postup
V pánvici na hořícím kokosovém oleji, anebo ghee másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme quinou, krátko opražíme a podlejeme zeleninovým vývarem, v kterém jsme krátko povařili šafrán, posolíme. Vaříme, dokud nám quinoa nezměkne, před koncem přidáme lžíci ghee másla anebo sezamový olej. (Můžete přidat 2 PL lžíce nastrouhaného pecorina)
Pyré
1 PL ghee másla anebo kokosového oleje, 1 cuketa, 1 stroužek česneku, 1 šalotka, 1 avokádo, himalájská sůl
Na kokosovém oleji anebo ghee másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme protlačený česnek, nakrájenou cuketu, osolíme. Dusíme, dokud nezměkne. Udušenou cuketu rozmixujeme s avokádem.
Přejeme dobrou chuť