Suroviny
hrušky, citrony, voda, pokrmový tuk, med, šafrán, lístky a trubičky máty
Postup
Hrušky omyjeme a oloupeme. Vyřízneme okvětí. Stopku ponecháme.
Vymačkáme citrony. Šťávu (až na 1 lžíci) smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, vložíme hrušky a vaříme asi 7 min. Zbylou citronovou šťávu svaříme s pokrmovým tukem, medem a šafránem.
Hrušky vyjmeme pěnovačkou z vody, necháme okapat, přidáme do medového krému a 5 min. dusíme na mírném ohni. Hrušky občas obracíme, dokud se nezbarví výrazně dožluta. Ovoce necháme trochu vychladnout. Potom je upravíme na 4 dezertní talíře a podlijeme medovým krémem. Podáváme s tenkými trubičkami a lístky máty.
Náš tip: Pokud nemáme čerstvé hrušky, můžeme použít kompotované ovoce a v medovém krému je pouze krátce prohřejeme.
Přejeme dobrou chuť