Šafránové hrušky s medovým krémem

Suroviny

hrušky, citrony, voda, pokrmový tuk, med, šafrán, lístky a trubičky máty

Postup

Hrušky omyjeme a oloupeme. Vyřízneme okvětí. Stopku ponecháme.

Vymačkáme citrony. Šťávu (až na 1 lžíci) smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, vložíme hrušky a vaříme asi 7 min. Zbylou citronovou šťávu svaříme s pokrmovým tu­kem, medem a šafránem.

Hrušky vyjmeme pěnovačkou z vody, necháme okapat, přidáme do medového krému a 5 min. dusíme na mírném ohni. Hrušky občas obracíme, dokud se nezbarví výrazně dožluta. Ovoce necháme trochu vy­chladnout. Potom je upravíme na 4 dezertní ta­líře a podlijeme medovým krémem. Podáváme s tenkými trubičkami a lístky máty.

Náš tip: Pokud nemáme čer­stvé hrušky, můžeme použít kompotované ovoce a v medovém krému je pouze krátce prohřejeme.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *