Šafránová rýže

Suroviny

500 g rýže, šafrán 5-7 blizen, sůl.

Postup

Do vody k vaření rýže přidejte šafrán a vařte spolu s rýží.

 Přejeme dobrou chuť


Suroviny

30 g másla, 250 g rýže, 50 g parmazánu, 150 g sterilovaného hrášku, 1 snítko petrželky, 1 špetka šafránu, 200 ml bílého vína, mletý černý pepř, sůl ,150 g mrkve, 1 kus šalotky, 750 ml zeleninového vývaru

Postup

Do třetiny horkého vývaru nasypeme šafrán a necháme jej rozpustit. Na másle necháme zesklovatět šalotku. Přidáme rýži, krátce orestujeme.

Rýži zalijeme vínem a vaříme, až se víno vsákne. Pak zalijeme vývarem se šafránem, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek, osolíme, opepříme a zvolna dusíme za stálého míchání a podlévání zbylým vývarem.

Z parmazánu odkrojíme hoblinky na posypání, zbylý sýr jemně nastrouháme.

Do hotové šafránové rýže vmícháme nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *