Šafránová bábovka s kandovaným ovocem

Suroviny

20 g měkkého másla, 100 g moučkového cukru, 45 g škrobové moučky, 4 žloutky, rum, sůl, mletá dužina vanilkových lusků, cca 4 -10 snítek šafránu, strouhaná kůra z půlky citrónu, cca 100 g kandovaného ovoce nakrájeného na kostky, 220 g mouky, 1/8 l mléka, 4 bílky, 100 g krystalového cukru

Postup

Pečící formu vytřeme tukem a posypeme moukou.

Obložíme kandovaným ovocem a posypeme práškovým cukrem.

Zpěníme máslo a přidáme práškový cukr, škrobovou moučku, žloutky, kandované ovoce, mouku a mléko podle potřeby, .pro lepší aroma rum, vanilkový cukr a strouhanou citrónovou kůru.

Ušleháme sníh z bílků a krystalového cukru a opatrně přidáme do vypracovaného těsta. Formu na bábovku naplníme hmotou asi do ¾ a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 70 minut.

Upečenou bábovku vyklopíme z formy na mřížku a necháme vychladnout. Pocukrujeme a podáváme s kandovaným ovocem.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *