Rýže s paprikou a šafránem

Suroviny

1 lžička mletého šafránu, olivový olej, sůl naťová, cibulka na ozdobení

Postup

Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na půlky, větší brambory nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, osolíme a přidáme půlku množství mletého šafránu. Nyní brambory zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené asi do 3/4. Přivedeme je k varu a prudce povaříme asi 7 minut. Potom brambory slijeme a přikryjeme na 2 minuty pokličkou. Po uplynutí doby hrncem několikrát zatřeseme. Okraje brambor se roztřepí. Druhý díl šafránu rozetřeme s olejem. Na silnější plech nalijeme olivový olej a vložíme do horké trouby na horní rošt. Jakmile je olej rozpálený rozložíme na něj protřepané brambory. Nyní je na plechu potřeme šafránovým olejem. a pečeme asi 40 minut v horké troubě při 220 °C. Brambory jsou krásně zlatavé a křupavé.

Přejeme dobrou chuť

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *