Suroviny na 4 porce
4 lžíce olivového oleje, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1 řapík řapíkatého celeru, 3 stroužky česneku, 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, cca 1 l rybího vývaru, sůl, 500 g amuřího nebo kapřího filetu, 3 drcené hřebíčky, špetka tymiánu, špetka šafránu, špetka mletého pepře, citronová šťáva
Postup
Tato polévka není jen tak ledajaká. Její výbornou chuť po koření, obzvláště po šafránu, ocení nejen lázeňští šviháci.
Na oleji osmahneme nakrájenou mrkev a petržel, po chvilce přidáme ostatní nakrájenou zeleninu, osmahneme, vložíme bobkový list a nové koření, zalijeme vývarem a povaříme 15 minut.
Poté přidáme na kostky nakrájené rybí maso a vaříme ještě 10 minut, polévku dochutíme drceným hřebíčkem, tymiánem, šafránem, pepřem a citronovou šťávou.
Přejeme dobrou chuť