Suroviny na 4 porce
300 g lososa – filet bez kůže, 1 bulva fenyklu, 2 banánové šalotky, 2 stroužky česneku, půl lžičky celých semínek koriandru, půl lžičky celých, semínek fenyklu, 150 ml suchého bílého vína, 500 ml rajčatové pyré passata, 500 ml zeleninového vývaru, špetka šafránu, 3 lžíce olivového oleje, 8 předvařených malých brambůrků, 8 cherry rajčátek, trocha citronové šťávy, sůl, mletý pepř, hrst čerstvého kerblíku, 4 lžičky crème fraîche nebo tučné kysané smetany
Postup
Vydatná polévka nádherně zahřeje nejen po mrazivé adventní procházce.
Fenykl nakrájíme na drobné kostky, šalotku na klínky, stroužky česneku jen rozmáčkneme.
Zeleninu osmahneme v hrnci na olivovém oleji, vmícháme koriandrové a fenyklové semínko, špetku šafránu, osolíme, promícháme, zastříkneme vínem, vmícháme rajčatové pyré a zeleninový vývar. Povaříme, vložíme na čtvrtky nakrájené brambůrky, rajčátka a na kostky nakrájeného lososa. Dochutíme citronovou šťávou, necháme přejít varem a podáváme se zakysanou smetanou.
Přejeme dobrou chuť