Suroviny na 4-6 porcí
3 lžíce olivového oleje, 2 větší brambory, 400 g filé z tresky (mražené), 1 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany, špetka šafránu nebo muškátového oříšku, sůl, 1 velká mrkev, dlaň dýňového semínka
Postup
Během půl hodiny připravíme skvělou a vydatnou polévku, plnou tolik potřebných esenciálních aminokyselin, jódu, zinku a vitamínů.
Oškrábanou bramboru a filé pokrájíme na kostky, orestujeme na olivovém oleji, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambora nezměkne.
Polévku zalijeme smetanou, rozmixujeme, dochutíme solí, šafránem nebo strouhaným muškátovým oříškem.
Mrkev nakrájíme našikmo na tenké, až průsvitné plátky a spolu s dýňovým semínkem krátce orestujeme na pár kapkách olivového oleje.
Přejeme dobrou chuť