Suroviny na 4 porce
4 kuřecí prsa „supreme“, 1 nakládaný lanýž, lanýžový olej, 200 g hnědých žampionů, sůl, bílý pepř, 400 ml silného kuřecího vývaru
ragú z chřestu: 400 g bílého chřestu, 1 šalotka, 70 g másla, 50 g rozinek, muškátový oříšek, sůl, bílé víno
bramborová omáčka: 150 g brambor, 200 ml kuřecího vývaru, 50 g másla, špetka šafránu
Postup
Delikátní pokrm, vhodný na slavnostní tabuli a výjimečnou příležitost. Nebo naopak! Můžeme oslavit jen tak jakýkoliv den a radovat se ze života a z lahodných chuťových kombinací. Do každé kuřecí porce prořízneme kapsu. Kuře osolíme a opepříme. Žampiony nahrubo nastrouháme, osmahneme je na lanýžovém oleji, lehce strouhneme nakládaný lanýž, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme a směsí plníme kuřecí kapsy. Každou porci zabalíme do folie, dost pevně, folii propícháme vidličkou a dáme vařit do silného kuřecího vývaru. Vaříme pozvolna 20 − 25 minut.
Ragů z chřestu: Chřest oškrábeme a dřevnaté konce odkrojíme. Nakrájíme jej na hranolky, hlavičky ponecháme vcelku. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme ji na másle dosklovata, přidáme chřest, rozinky, muškátový oříšek, zastříkneme vínem a krátce povaříme.
Bramborová omáčka: Brambory uvaříme v kuřecím vývaru a spolu s máslem a špetkou šafránu rozmixujeme v hustou omáčku. Můžeme dozdobit plocholistou petrželkou.
Přejeme dobrou chuť