Suroviny
4 ks červené papriky, 300 g dlouhozrnné rýže, 1 lžička šafránu, 1 svazek cibulky pórkové, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 ks červené feferonky, 100 g zelené olivy s papričkou, sůl, pepř mletý
Postup
Papriky omyjeme, odřízneme vršky a důkladně odstraníme semeníky. Rýži vaříme asi 25 minut v 600 ml osolené vody, pak rovnoměrně vmícháme šafrán a stáhneme z plotny. Na rozpáleném oleji asi 5 minut smažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a vmícháme najemno posekaný lusk z feferonky. Olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibulky a olivy vmícháme do uvařené rýže, osolíme a opepříme. Papriky upravíme na mísu, naplníme je rýžovou nádivkou a podáváme.
Přejeme dobrou chuť