Papriková omáčka se šafránem

Suroviny na 800 ml

1 velká červená paprika (opečená a oloupaná, nakrájená na proužky), 1 na kousky nakrájená brambora, 2 stroužky nasekaného česneku, 1 čerstvá červená chilli paprička (zbavená semen), 5 nitek pravého šafránu, 1 lžička soli, 2 lžíce panenského olivového oleje, uvařené nebo grilované krevety, ryby, drůbeží karbanátky, pečená zelenina nebo zeleninové placičky k podávání

Postup

Všechny přísady kromě oleje vložte do malého rendlíku, přilijte 500 ml vody, přiveďte k varu a na mírném ohni zvolna vařte asi 20 minut, až brambora změkne.

Odstavte a odeberte asi 125 ml tekutiny, aby omáčka nebyla moc tekutá. Opatrně ji rozmixujte dohladka. Ochutnejte, popřípadě dosolte. Je-li třeba, nařeďte ji odloženou tekutinou (omáčka bude během chladnutí dále houstnout). Zbylou tekutinu můžete zužitkovat při vaření polévek, omáček či kari. Omáčku pak ještě promixujte a při tom do ní přilévejte olej. Podávejte např. s grilovanými krevetami. V chladničce omáčka vydrží 5 dnů.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *