Suroviny na 1 porci
kulatozrnná rýže na paellu 125 g, kuřecí vývar z hodně zeleniny 0,4 l, cibule krájená najemno 50 g, červené papriky a zelené papriky 100 g, rajčatové concassé (2 loupané tomaty zbavené středu, krájené na kostičky), kuřecí stehna s kostí 100 g, králičí maso 50 g, šneci vaření 50 g, červené a bílé vařené fazole 75 g, sůl a pepř, šafrán, čerstvý rozmarýn, olivový olej
Postup
Paella se tradičně připravuje v rovné velké pánvi na plynovém vařiči, zvládnete ji ale i s tím, co máte doma a na sporáku. Na paella pánvi si rozpálíme olej, na kterém si dozlatova orestujeme připravené kuřecí a králičí maso, přisypeme papriku nakrájenou na kostičky, concassé, rozmarýn a znovu orestujeme.
Do pánve přidáme rýži a lehce zarestujeme, poté zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, šafrán a zamícháme. Až se nám začne vývar vařit, vyndáme rozmarýn. Před koncem přípravy přidáme předem uvařené fazole a uvařené šneky, kteří paelle dodají speciální chuť. Chvilku necháme odstát a podáváme.
Paellu podáváme ze společné pánve a jíme dřevěnou lžící, jak velí španělská tradice.
Přejeme dobrou chuť