Paella Valencia (čti Paeja Valencíja)

Suroviny na 4-6 porcí

2 lžíce olivového oleje, 200 g španělské klobásy chorizo (čoriso), 9 kuřecích křídel, 1 cibule, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 6 stroužků česneku, 300 g rýže, 800 g sekaných loupaných rajčat z konzervy, 2 špetky šafránu, 800 ml drůbežího vývaru . sůl, čerstvě mletý pepř černý , 12 slávek se skořápkou nebo bez, 12 velkých krevet, 1 citrón, 1 limetka, olivový olej

Postup

Filip se na natáčení přihasil s obrovskou pánví a rozzářenýma očima. Paellu totiž miluje. Při své návštěvě ve Španělsku vyloudil recept od krásné dcery valencijského kupce, a teď vám posílá jejich rodinný recept.

1. Papriky nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, česnek na plátky.

2. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji krevety, chorizo nakrájené na kolečka a papriky. Po orestování vše z pánve vyjmeme.

3. Do pánev přilijeme ještě trochu oleje, vhodíme kuřecí křídla, osolíme je, opepříme, přidáme česnek a cibuli, dobře společně dozlatova orestujeme, přidáme propláchnutou a okapanou rýži, pak rajčata, promícháme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu, osolíme, opepříme, okořeníme šafránem a za průběžného míchání vaříme 10 minut.

4. Do směsi rýže vložíme ostatní suroviny – chorizo, krevety, papriky, hrášek a slávky (ve skořápce jen zapícháme, během dušení se otevřou), pánev přiklopíme poklicí či zakryjeme alobalem a ještě 10 minut mírně dusíme.

5. Podáváme s řezem citrónu a limetky přímo z pánve.

Přejeme dobrou chuť

videonávod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *