Losos se šafránem

Suroviny
8 plátků lososa, šťáva z 1 citrónu, mletý bílý pepř, půl lžičky šafránu, 1 dcl suchého vermutu, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, 100 g rýže, 1 cibule, pór, 1 lžička rostl másla, 3/8 l masového vývaru

Postup

Rybí maso pokapeme citrónem a posypeme mletým pepřem Cibuli a pórek nakrájíme na proužky a 3 minuty restujeme na oleji. Pak na ně položíme lososové řezy, podlijeme vínem a dusíme přikryté na mírném ohni asi 10 minut. Potom maso vyndáme a položíme na teplé místo. Do rybího vývaru přidáme rozdrcený šafrán, vermut a smetanu a povaříme 5 min. Nakonec přidáme do omáčky žloutek. Podáváme s dušenou rýží.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *