Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Suroviny na 4 porce

2 lžíce másla, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, řapíkatý celer), oloupané a nakrájené na nudličky (julienne), 5 nitek pravého šafránu, 100 ml suchého bílého vína, 1 litr kapřího vývaru,mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 100 g lusků cukrového hrášku, úhledně pokrájených

Postup

Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Podávat ji můžete na Štědrý den i ráno po flámu – její posilňující účinky jsou prokázány.

Na másle opékejte kořenovou zeleninu asi 8 minut, až změkne a rozvoní se. Přidejte šafrán a zalijte vínem. Víno nechte vyvařit a zalijte rybím vývarem. Zprudka přiveďte k varu, ztlumte a vařte 5 minut. Pak dochuťte solí a pepřem. Ve finále přidejte cukrové lusky a nechte je jen chvilku přejít varem.

Náš tip: Polévka je vhodná pro bezlepkovou dietu a při nahrazení másla olivovým olejem také pro dietu bezlaktózovou.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *