Kapr po pernštejsku

Suroviny na 4 porce

600 g kapřího filetu, 100 g hladké mouky, olej na osmažení, 3 dl bílého vína, 0,5 dl vinného octa, hrst rozinek, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka šafránu, 4 střední jablka, 100 g másla, 2 střední cibule, sůl, bílé pečivo jako příloha

Postup

V pokrmu je použita oblíbená středověká kombinace koření. Exotická vůně i chuť omáčky jsou skvělým doplňkem k jemnému rybímu masu. Pokrm je tak jemný a výrazný zároveň.

V kastrolu smícháme víno, ocet, rozinky, mletý zázvor, šafrán, muškátový květ a chvilku povaříme, přidáme na kostky nakrájená jablka, necháme přejít ještě 5 minut varem a odstavíme.

Kapra osolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji z obou stran. Odložíme na papírový ubrousek.

Na másle osmahneme klínky cibule, vložíme kapra, poklademe jablečno-kořeněnou směsí, zakryjeme poklicí a 10 minut zvolna podusíme.

Podáváme s bílým pečivem.

Přejeme dobrou chuť

videonávod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *