Jemná bramborová polévka s šafránem a pečeným pstruhem

Suroviny na 6 porcí

700 g ve slupce vařených a oloupaných brambor, 100 g cibule, hrst petrželky kudrnky, snítka tymiánu, špetka šafránu, 100 g přepuštěného másla, 600 ml zeleninového vývaru, 200 + 200 ml smetany na šlehání, 200 g filátek pstruha, 1 citrón, 30 g lososového kaviáru, panenský olivový olej, čerstvě mletý pepř, sůl

Postup

Jemná delikátní polévka, kterou korunuje pár kuliček lososového kaviáru. Všechny přísady jsou v maximálním souznění a pěkně vás naladí ke konzumaci hlavního chodu.

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme, přidáme brambory, jemně nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, přidáme šafrán, sůl, pepř a vaříme asi 5 minut.

2. Polévku rozmixujeme, přidáme polovinu smetany a buď svaříme nebo naředíme. Polévka má mít krémovou konzistenci. Podle libosti ji můžeme dochutit citrónem.

3. Z filátek pstruha nakrájíme malé kousky, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a opečeme na olivovém oleji pouze na straně kůže.

4. Bylinky nasekáme najemno a spolu s dobře vychlazenou šlehačkou vyšleháme.

5. Polévku nalijeme do talíře, na střed naskládáme kousky pečených pstruhů, přidáme bylinkovou šlehačku a ozdobíme kaviárem.

Přejeme dobrou chuť

videonávod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *