Suroviny pro 4 porce
cca 1 kg (Francouzské kukuřičné) kuře, 100 g bylinkového másla, 16 ks šafránu, 2 ks banánových listů
Postup
Kuřátko důkladně opláchneme, ostrým nožem uděláme kapsu a naplníme bylinkovým máslem, pokud máte máslo domácí výroby tak do něj přidejte hrubozrnnou sůl při výrobě, pokud máslo kupujete lehce přisolte kuřátko.
Do pekáčku vložte banánový list, položte na něj porce kuřete, poklaďte šafránem a dejte péct do rozpálené trouby na 180 °C cca 20 minut.
Poznámka
Bylinkové máslo: Irské tradiční máslo, hrubozrnná sůl, hrst bylinek (pažitka, citronový tymián, saturejka, petrželka plocholistá), čerstvý česnek, čerstvé žampiony. Bylinky, česnek a žampiony nasekáme na jemno a smícháme se solí a máslem.
Přejeme dobrou chuť