Bramborový krém s olomouckými tvarůžky, křepelčími vejci a řeřichou

Suroviny

50 g másla, 2 šalotky, 6 středně velkých brambor, špetka šafránu, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml bílého vína, 500 ml 33% smetany, sůl

na podávání:  6 křepelčích vajíček, 6 olomouckých tvarůžků – tyčinek, řeřicha

Postup

Na másle orestujeme šalotku dosklovata, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, opečeme, zarestujeme šafrán, zalijeme vývarem a vínem, osolíme a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou.

Podáváme se zastřeným křepelčím vejcem, olomouckými tvarůžky a řeřichou.

Přejeme dobrou chuť

videonávod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *