Šafránové a medové stromečky

Suroviny na 30 kousků

1 balíček šafránu, 150 g másla, 220 g mouky, 80 g lesního medu, 20 g třtinového cukru, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce, skořice kardamom a mletý hřebíček, 100 g mletých lískových oříšků, 50 g práškového cukru, 1 lžička citronové šťávy, perličky z cukru na ozdobu

Postup

Smíchejte mouku se šafránem, přidejte cukr, koření, sůl a lískové oříšky. Přimíchejte vejce, máslo a med a smíchejte vše do těsta.

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 4 hodiny odpočívat v lednici.

Poté těsto vyválejte do stejnoměrné tloušťky přibližně 4 mm a vypichujte formičkou stromečky.

Předehřejte troubu na 160°C a pečte stromečky 12-14 minut. Nakonec nechte ochladit.

Přimíchejte práškový cukr s citrónovou šťávou a potřete stromečky touto polevou. Ozdobte cukrovými perličkami.

Cukrovou polevu můžete také ještě obarvit potravinářskou barvou.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *