Bourride – rybí polévka s citronovo česnekovým aioli

Suroviny na 4-6 porcí

1,2 l silného rybího vývaru, česnekovo-citronové aioli, 600 g tresky, olivový olej, 4−6 plátků starší veky nebo bagety, šafrán

česnekovo-citronové aioli:  3 žloutky, 1 stroužek česneku, 2 lžičky dijonské hořčice, kůra a šťáva z poloviny citronu, 200 ml panenského olivového oleje

Postup

Pokud máme připravený rybí vývar, vrhneme se na česnekovo-citronové aioli.

Ke žloutkům přidáme drcený česnek, hořčici, citronovou kůru a šťávu. Ručním šlehačem nebo tyčovým mixerem začneme ke žloutkům za vysokých otáček vešlehávat pozvolna tekoucí olej, až dosáhneme požadované konzistence.

Plátky veky nasucho opečeme a vložíme do hlubokého talíře, jemně posypeme špetičkou šafránu a položíme na oleji opečenou porci tresky.

Rybí vývar udržujeme těsně pod bodem varu, vmícháme do něj majonézu. Takto připravenou polévkou podlijeme připravenou porci opečené veky a ryby.

Přejeme dobrou chuť

videonávod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *