Suroviny na 4 porce
80 g másla, 1 cibule, 320 g rýže arborio nebo carnaroli,, 200 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, voda, na špičku nože šafránu, sůl, olivový olej, 20 krevet, 4 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 250 ml smetany, sůl, mletý pepř
Postup
Italská dobrota od temperamentní a spontánní Moniky Absolonové vám bude zaručeně chutnat. Žádané konzistence docílíte pouze s použitím speciální rýže na italské rizoto, stálým mícháním a doléváním vína, vývaru a vody.
Na rozpáleném másle osmahneme cibulku dosklovata, vmícháme propláchnutou rýži. Jsou tací, kteří tvrdí, že se tento druh rýže nemá oplachovat; samozřejmě je to na každém z nás, podle mě je to zažitý a neopodstatněný blud; mohu potvrdit, že se s rýží ani s rizotem nic nestane, vlastnosti rýže zůstanou stejné, jen při opláchnutí smyjete případné nečistoty, které na ní ulpěly během zpracování a skladování, upřednostňuji hygienu (pozn. Maria Froydová) a orestujeme, podlijeme vínem a vývarem. Nepodléváme najednou celým množstvím tekutiny, vždy jen tolik, aby byla rýže zakrytá, stále mícháme, tekutinu průběžně doléváme, až je rýže měkká. Během vaření osolíme a přidáme šafrán.
Na oleji osmahneme očištěné krevety, přidáme drcený česnek, citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a krátce provaříme. Krevety vmícháme do rýže a podáváme.
Přejeme dobrou chuť
Mňamózní recept 😛 spálil jsem jenom tři, takže
celkem úspěch . Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po slanu,
vyzkoušel se špenátem palačinku a taky byla
velmi dobře.
Wow, this piece of writing is good, my younger sister is analyzing
such things, so I am going to convey her.