Suroviny na 4 porce
800 g telecího hrudí bez kosti, 3 velké lžíce přepuštěného másla, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, sůl, lžička mletého zázvoru, špetka mletého šafránu
nádivka: 100 g rozinek, 200 g kuskusu, sůl, 5 lžic přepuštěného másla, 100 g loupaných mandlí, mletá skořice, mletá sladká paprika
Postup
Jemná roláda, která přináší vůni exotických dálek, zachutnala i náročnému strávníkovi Aleši Hámovi.
Telecí hrudí upravíme na tenký obdélníkový plát, položíme na alobal, který maso ze všech stran přečnívá alespoň o 5 cm. 2 lžíce přepuštěného másla smícháme s nadrobno nakrájeným česnekem a cibulí, solí, mletým zázvorem a šafránem. Maso touto směsí potřeme a necháme odležet, než si přichystáme náplň.
Nádivka: Rozinky namočíme do vlažné vody. 200 ml vody se solí a olejem přivedeme k varu. Přisypeme kuskus a přepuštěné máslo. Nádobu odstavíme z ohně a dobře promícháme. Necháme asi 7 minut bobtnat, pak přimícháme okapané rozinky, mandle, skořici, papriku. Na plát masa rozetřeme vrstvu nádivky, zarolujeme a zabalíme do alobalu, pečeme hodinu a půl při 170 °C, poté dopékáme rozbalené, až má maso zlatou barvu.
Přejeme dobrou chuť