Suroviny na 6 porcí
500 g rýže, 300 g mletého masa, ½ cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 dl červeného vína, parmazán, sýr provolone (nebo mozzarella), 100 g mraženého hrášku, 2 vejce, 3 žloutky, strouhanka, šafrán, máslo, olej na smažení, olej extra virgin, sůl, pepř
Postup
Do litru vroucí vody vhodíme rýži a necháme vodu zcela vyvařit.
V pánvi na olivovém oleji a trošce másla orestujeme nasekanou cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a zalijeme červeným vínem. Jakmile se alkohol vypaří, zalijeme maso sklenkou vody s rajčatovým protlakem, dochutíme solí a pepřem a necháme redukovat. Masovou směs použijeme jako jednu z náplní.
Do uvařené rýře zamícháme půl čajové lžičky šafránu v prášku, který rozpustíme ve lžíci horké vody. Přidáme kousek másla, nastrouhaný parmazán podle chuti a 3 žloutky. Vše promícháme.
Sýr provolone (nebo mozzarellu či jakýkoliv sýr, který se rozpustí) nakrájíme na kostičky.
Do dlaně dáme rýžovou směs, naplníme troškou sýra, troškou masové směsi a hráškem. Vytvoříme koule o velikosti naší dlaně, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme je v arašídovém nebo slunečnicovém oleji do zlatova.
Přejeme dobrou chuť