Suroviny na 30 kousků
1 balíček šafránu, 150 g másla, 220 g mouky, 80 g lesního medu, 20 g třtinového cukru, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce, skořice kardamom a mletý hřebíček, 100 g mletých lískových oříšků, 50 g práškového cukru, 1 lžička citronové šťávy, perličky z cukru na ozdobu
Postup
Smíchejte mouku se šafránem, přidejte cukr, koření, sůl a lískové oříšky. Přimíchejte vejce, máslo a med a smíchejte vše do těsta.
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 4 hodiny odpočívat v lednici.
Poté těsto vyválejte do stejnoměrné tloušťky přibližně 4 mm a vypichujte formičkou stromečky.
Předehřejte troubu na 160°C a pečte stromečky 12-14 minut. Nakonec nechte ochladit.
Přimíchejte práškový cukr s citrónovou šťávou a potřete stromečky touto polevou. Ozdobte cukrovými perličkami.
Cukrovou polevu můžete také ještě obarvit potravinářskou barvou.
Přejeme dobrou chuť