Linguine alla menta (těstoviny s mátou a šafránem)

Suroviny na 4 porce

dlouhé těstoviny (spaghetti, linguine…), 200 ml olivového oleje, 2 špetky šafránu, svazek máty, čtyři lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup

Těstoviny s mátou a šafránem… jednoduché a rychlé, šafrán dodá krásnou barvu a máta příjemnou svěžest. Skvělá rychlá večeře.

Olivový olej nalijeme do malého kastrůlku, dáme na mírný plamen a přidáme podrcený šafrán a na větší kousky nasekanou mátu. Necháme probublat a stáhneme z ohně. Těstoviny uvaříme al dente, tedy „na skus“. Promícháme s ochuceným olivovým olejem a podáváme s trochou najemno nastrouhaného parmazánu.

Přejeme dobrou chuť

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *