Suroviny
500 g rýže, šafrán 5-7 blizen, sůl.
Postup
Do vody k vaření rýže přidejte šafrán a vařte spolu s rýží.
Přejeme dobrou chuť
Suroviny
30 g másla, 250 g rýže, 50 g parmazánu, 150 g sterilovaného hrášku, 1 snítko petrželky, 1 špetka šafránu, 200 ml bílého vína, mletý černý pepř, sůl ,150 g mrkve, 1 kus šalotky, 750 ml zeleninového vývaru
Postup
Do třetiny horkého vývaru nasypeme šafrán a necháme jej rozpustit. Na másle necháme zesklovatět šalotku. Přidáme rýži, krátce orestujeme.
Rýži zalijeme vínem a vaříme, až se víno vsákne. Pak zalijeme vývarem se šafránem, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek, osolíme, opepříme a zvolna dusíme za stálého míchání a podlévání zbylým vývarem.
Z parmazánu odkrojíme hoblinky na posypání, zbylý sýr jemně nastrouháme.
Do hotové šafránové rýže vmícháme nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.
Přejeme dobrou chuť